Ingrediënten voor 12 muffins

  • Voor de muffins
  • 200 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 150 gr verse bosbessen
  • Voor de bovenlaag
  • 100 gr suiker
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter, in stukjes
  • 1½ theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 min  ›  Bereiding: 25 min  ›  Klaar in: 40 min 

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
  2. Bloem, suiker, zout en bakpoeder vermengen. Olie, ei en melk erdoor roeren. Bosbessen erdoor scheppen. De muffinvormpjes helemaal met beslag vullen en bestrooien met het kruimelmengsel.
  3. Voor de kruimellaag: 100 gr suiker, 50 gr bloem, 50 gr boter en 1 1/2 theelepel kaneel met een vork vermengen. Strooi het mengsel voor het bakken over de muffins.
  4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken.