Ingrediënten voor 12 muffins
- Voor de muffins
- 200 gr bloem
- 150 gr suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
- 1 ei
- 75 ml melk
- 150 gr verse bosbessen
- Voor de bovenlaag
- 100 gr suiker
- 50 gr bloem
- 50 gr boter, in stukjes
- 1½ theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 min › Bereiding: 25 min › Klaar in: 40 min
- De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
- Bloem, suiker, zout en bakpoeder vermengen. Olie, ei en melk erdoor roeren. Bosbessen erdoor scheppen. De muffinvormpjes helemaal met beslag vullen en bestrooien met het kruimelmengsel.
- Voor de kruimellaag: 100 gr suiker, 50 gr bloem, 50 gr boter en 1 1/2 theelepel kaneel met een vork vermengen. Strooi het mengsel voor het bakken over de muffins.
- 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken.