Google Ad Grants, het adwords / Google Ads programma voor non profit organisatiesHet aanvragen van Techsoup en Google Grants / Adwords:

U krijgt de beschikking over een enorm potentieel met Google Grants door het Aanvragen Techsoup – Google Non Profit, maar het vergt ook even wat tijd om het op te zetten, en daarna ook goed te beheren. Hoe ziet zo’n traject eruit?

Google gebruikt als verificatiepartner de organisatie Techsoup voor Nederlandse aanvragen.

Techsoup Nederland, de accreditatie partner voor Google Non Profit programma'sTechsoup is een partij die donatieprogramma’s beheert van grote (IT) organisaties. Voordeel van een gratis Techsoup account is dat u er ook gratis of goedkope software en hardware kunt verkrijgen.

Bij de Techsoup aanvraag is het noodzakelijk dat wij een copy van de statuten meesturen. Techsoup beoordeelt vervolgens, vanuit diverse richtlijnen (en het ANBI register indien van toepassing) of uw organisatie in aanmerking komt voor een TechSoup / Google Grants account. Dit aanvraagtraject duurt zo’n 4-8 werkdagen.

Direct na acceptatie door Techsoup kunnen wij een verificatie token aanmaken op uw techsoup account waarmee de aanvraag procedure voor Google Grants kan worden opgestart. Voor het aanvragen van een Google Grants account, maak je een Adwords account aan en vul je geen financiele gegevens in. Ook maak je een eerste campagne.Zodra dat gereed is kun je het account indienen voor het Google Grants programma. Het aanvragen van het Google Grants account en het inrichten van de eerste campagne is aan strikte regels gebonden. Foutieve invoer van gegevens kan tot wekenlange vertraging leiden.

Zodra de aanvraag is verwerkt (dit kan tot c.a. 4 weken duren) kunnen de campagnes geactiveerd worden.
In de eerste 3 maanden monitoren wij de diverse zoekwoorden, hun relevantie en score t.o.v. uw website en kijken we waar we kunnen optimaliseren.

Na drie maanden heeft u de eerste resultaten kunnen zien. We hebben contact over de verwachtingen en in hoeverre Google Grants voor u een nuttig instrument is.
U heeft dan drie keuzes:
– Google Grants beëindigen
– Het traject voortzetten, beheer zelf uitvoeren (geen kosten)
– Google Grants voortzetten, beheer via Grantresults (€99,- of € 199,- per maand, afhankelijk van het aantal doelen en campagnes).

Als u besluit om zelf het beheer te voeren is het van belang de richtlijnen van Google Adwords strikt te volgen, met name de periodieke enquetes/onderzoeken, het uitvoeren van (minimaal) maandelijks onderhoud aan uw campagnes en het conversiepercentage (CTR) van minimaal 5% is van belang om uw Google Grants account niet kwijt te raken.
Google is tegenwoordig veel strenger met zijn richtlijnen dus het goed onderhouden van uw Adwords/Grants account is van groot belang!

Komt u er toch niet uit? Dan kunt u ons altijd vragen om het beheer voor u voort te zetten. Ook als uw account al door Google Grants is stopgezet of verwijderd. Kijk hier voor meer informatie